Laatst toegevoegde bedrijven
-
Alkmaar, Noord-Holland16-01-2025
-
Purmerend, Noord-Holland15-01-2025
-
Baarn, Utrecht06-01-2025
-
Den Haag, Zuid-Holland05-01-2025
-
Terheijden, Noord-Brabant02-01-2025
Soms kunnen tenen erg eigenwijs zijn en een eigen richting op willen. Een richting waar jij niet blij van wordt en welke niet de bedoeling zou moeten zijn. Bijvoorbeeld wanneer een teen de neiging heeft om onder een andere teen te kruipen. Ook kunnen er pijnlijke punten op of rondom je teen zijn, die maar terug blijven komen. Zoals bijvoorbeeld een likdoorn of een irriterende druk onder hamertenen of klauwtenen. Het kan ook zo zijn dat je grote teen pijnlijk scheef staat in de richting van je kleine teen, dit wordt een ‘hallux valgus’ genoemd. Al deze vervelende eigenwijze en vooral pijnlijke eigenschappen die tussen en bij je tenen kunnen voorkomen wil je het liefst voorkomen of verminderen. Een pedicure zorgt middels orthesiologie ervoor dat bepaalde plekken op je voet permanent drukvrij worden gehouden of pijnlijke punten te ontlasten. Deze behandeling is een aanvulling binnen de medisch pedicure.
Hierboven lees je dat orthesiologie ervoor zorgt dat bepaalde vervelende plekken vrij van druk of druk ontlastend worden gehouden. Een orthese is vaak van silicoon en kan bijvoorbeeld een soort ringetje zijn dat om je teen wordt vastgemaakt. Zo zorg je ervoor dat er ruimte blijft ontstaan tussen bijvoorbeeld je kleine teen en de teen daarnaast. Afhangend van het doel dat je met de orthese wilt bereiken, worden de siliconen in bepaalde hardheden vormgegeven. Doordat siliconen zo flexibel van materiaal zijn, kan gemakkelijk een vorm gemaakt worden die voor jouw voet het beste is. Op deze manier werkt het als geschikt hulpmiddel om bepaalde teenafwijkingen te verbeteren of minder druk op bepaalde plekken te laten zijn.
Er zijn verschillende teen- en voetkwalen waarbij je orthesiologie in kunt zetten. Een klauw- of hamerteen, ook wel een ‘digitus superdactus’ genoemd, houdt in dat de teen in een bepaalde kromme stand gaat staan, een klauwstand. Dit kan bijvoorbeeld door platvoeten komen, maar ook door te krappe schoenen. Die klauwstand is nog te corrigeren, dat gebeurt geleidelijk met hulp van orthesiologie, waarbij de gewrichtjes langzaam teruggeduwd worden. Bij hamertenen klapt of hamert de teen tegen de grond aan. Dit is niet meer terug te duwen. Hier kan orthesiologie voor verlichting zorgen door middel van een siliconenorthese. Hier wordt vaak zacht orthese materiaal voor gekozen. Voor risicovoeten is deze techniek helaas geen optie, omdat er te veel belastende gevaren zijn, zoals het ontstaan van wondjes, ontstekingen of bijvoorbeeld huidirritaties.